top
logo
Odsłon : 1949114

Naszą witrynę przegląda teraz 44 gości 

leknica.pl qr-link

leknicaqrlink

Statystyka

logo2


Start
Serwis internetowy leknica.pl - strona startowa
KLAUZULA INFORMACYJNA - RODO PDF Drukuj Email
piątek, 25 maja 2018 13:31

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE L 2016, Nr 119, s. 1 informuję, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Burmistrz Łęknicy, z siedzibą w 68-208 Łęknica, ul. Żurawska 1;
  2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może Pani/Pan skontaktować się
    poprzez e-mail iodumleknica.pl, tel. 68 362 47 02.
    Z inspektorem ochrony danych można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych;
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji usług i zadań Urzędu, wynikających z przepisów prawa, określonych szczegółowo dla każdej z czynności w rejestrze czynności przetwarzania, zwanym dalej RCPDO. Rejestr udostępnia się na stanowisku inspektora ochrony danych osobowych oraz sekretarza gminy.
  4. Przekazywanie przez Administratora danych może nastąpić wyłącznie w przypadku, jeżeli będzie to stanowić realizację obowiązku Administratora, wynikającego z obowiązujących przepisów prawa. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane urzędom i instytucjom na wniosek oraz wprowadzane do Rejestrów Centralnych prowadzonych przez poszczególne Ministerstwa RP, realizujących zadania na podstawie przepisów prawa;
  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres przewidziany w  RCPDO dla danej czynności przetwarzania. (Okres przetwarzania wynika z kategorii archiwalnej ustalonej w jednolitym rzeczowym wykazie akt).
  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  8. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani/Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO), ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, Telefon: 22 860 70 86
  9. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest w zależności od rodzaju prowadzonej sprawy: wymogiem ustawowym/warunkiem umownym/warunkiem zawarcia umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości załatwienia sprawy.
  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.
Poprawiony: piątek, 25 maja 2018 14:05
 
Konkurs ofert na wybór realizatora „Programu szczepień ochronnych przeciw grypie dla mieszkańców w wieku 65+ w gminie Łęknica” PDF Drukuj Email
poniedziałek, 16 lipca 2018 13:35

Zapraszamy do składania ofert w konkursie dot. realizacji programu „Programu szczepień ochronnych przeciw grypie dla mieszkańców w wieku 65+ w gminie Łęknica”:

120px-POL knica COA.svg

Poprawiony: poniedziałek, 16 lipca 2018 13:41
 
Obóz letni w Parku Mużakowskim PDF Drukuj Email
środa, 11 lipca 2018 13:50

plakat oboz

Obóz letni informacje - PDF, formularz zgłoszeniowy - DOCX

Poprawiony: środa, 18 lipca 2018 13:54
 
Nowy wóz bojowy dla OSP PDF Drukuj Email
poniedziałek, 25 czerwca 2018 07:57

Opłacało się czekać… Informujemy, że 21 czerwca 2018 roku podpisaliśmy umowę ważną zarówno dla naszych Strażaków, jaki i dla wszystkich mieszkańców.
Umowa dotyczy dostawy średnich uterenowionych samochodów ratowniczo-gaśniczych 4x4 dla trzech gmin: Łęknicy, Żar i Lubska. Przedstawiciele gmin złożyli wspólne postępowanie przetargowe na zakup 3 wozów, po jednym dla każdej z gmin.
Zakup dofinansowany będzie z Unii Europejskiej w wysokości 85%.
Jest to efekt udziału w Projekcie „Strażacy na Pograniczu Polsko – Saksońskim, to innowacyjny sprzęt ratowniczo – gaśniczy, rozwijająca się gospodarka, skuteczni wobec problemu migracji ludności.” (EWT INTERREG Polska – Saksonia 2014-2020)
Ogólnym celem projektu jest rozwój polsko- niemieckiej współpracy w zakresie bezpieczeństwa, a konkretnie:
- ochrona ludności, środowiska naturalnego, zabytków kultury, parków przemysłowych
- usuwanie powstałych zagrożeń
- zwalczanie skutków klęsk i katastrof
- wymiana doświadczeń
- szkolenia i ćwiczenia, skuteczniejsze interwencje

Dzięki czemu zakładane cele mają zostać osiągnięte? Oto planowanie działania:
- zakup wspomnianych samochodów ratowniczo-gaśniczych (z systemem sprężonej piany i innymi nowoczesnymi rozwiązaniami)
- łączność cyfrowa
- kilkanaście szkoleń i ćwiczeń dla blisko 1,5 tysiąca Polskich i Niemieckich strażaków
- wdrożenie procedur i technik ratowniczych usprawniających współpracę Polski i Niemiec podczas interwencji

Cieszymy się, że w Łęknicy będziemy chronieni jeszcze lepiej i bardziej profesjonalnie dzięki nowemu sprzętowi. A naszym Strażakom życzymy powodzenia w szkoleniu się!

View the embedded image gallery online at:
http://www.leknica.pl/#sigFreeIdd135914512

 

Poprawiony: czwartek, 19 lipca 2018 08:33
 
Kampania informacyjna Bezpieczne „Wakacje 2018” PDF Drukuj Email
środa, 18 lipca 2018 13:08

„Strażacy na Pograniczu Polsko-Saksońskim, to innowacyjny sprzęt ratowniczo – gaśniczy, rozwijająca się gospodarka, skuteczni wobec migracji ludności.” Program Współpracy INTERREG Polska – Saksonia 2014-2020.


W ramach projektu „Strażacy na Pograniczu Polsko-Saksońskim …,” w dniach od 18 do 20 czerwca 2018 r. w Sieniawie Żarskiej, Olbrachtowie (Gmina Żary), Górzynie (Gmina Lubsko), Łęknica ( Gmina Łęknica) odbyła się kampania informacyjna dla 315 dzieci w wieku 8-14 lat ze Szkół Podstawowych w Sieniawie Żarskiej, Olbrachtowie, Górzynie i Łęknicy oraz dla personelu szkoły pod tytułem bezpieczne „Wakacje 2018”. Podczas szkolenia zostały rozdane gadżety w postaci 315 szt. latarek i 315 szt. kamizelek odblaskowych dla uczestników szkolenia oraz 45 czujników tlenku węgla (czadu) i dymu, jako nagrody w przeprowadzonych konkursach. Szkolenie zostało zrealizowane przy pomocy materiałów dydaktycznych opracowanych przez Lubuską Komendę Wojewódzką Państwowej Straży Pożarnej w Gorzowie Wlkp., która w projekcie pełni rolę partnera wiodącego. Prowadzącym szkolenie był Koordynator Projektu mł.asp. Piotr Kowalski, na co dzień funkcjonariusz Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Żarach. W kampanii uczestniczyli również strażacy z OSP Sieniawa Żarska, OSP Górzyn i OSP Łęknica, którzy zobligowali się zamontować czujniki tlenku węgla, dymu we wszystkich domach dzieci, które otrzymały powyższą nagrodę. W Kampanię zaangażował się również mł. bryg. mgr Robert Słowikowski Komendant Powiatowy Państwowej Straży Pożarnej w Żarach delegując sekc. Dawida Lewandowskiego do pomocy przy szkoleniu. Organizatorami kampanii informacyjnej byli Lech Jurkowski Burmistrz Lubska, Piotr Kuliniak Burmistrz Łęknicy oraz Leszek Mrożek Wójt Gminy Żary.

View the embedded image gallery online at:
http://www.leknica.pl/#sigFreeId1df7798aad

Poprawiony: środa, 18 lipca 2018 13:16
 
UWAGA – osoby/ podmioty, które składały wnioski do „LGD – Grupa Łużycka" PDF Drukuj Email
czwartek, 28 czerwca 2018 10:40

lgdlogo1

UWAGA – osoby/ podmioty, które składały wnioski do „LGD – Grupa Łużycka"

Stowarzyszenie „Lokalna Grupa Działania – Grupa Łużycka" informuje, że Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa udostępniła zmienione formularze umów o przyznanie pomocy w zakresie:

  • Operacje w ramach poddziałania 19.2 z wyłączeniem projektów grantowych oraz operacji w zakresie podejmowania działalności gospodarczej (wersja 7z)
  • Operacje w ramach poddziałania 19.2 w zakresie podejmowania działalności gospodarczej (wersja 4 z).
  • Zmienione dokumenty dostępne są na stronie www.grupaluzycka.pl.

Osobom / podmiotom, które składały wnioski do „LGD – Grupa Łużycka" przypominamy o doradztwie świadczonym przez biuro. Doradztwo świadczone jest w zakresie:

  • dokonywania uzupełnień / wyjaśnień do wniosków o przyznanie pomocy
  • przygotowywania wniosków o płatność
  • dokonywania uzupełnień / wyjaśnień do wniosków o płatność.

Biuro „LGD – Grupa Łużycka":
Lubsko – ul. Kopernika 19
Adres e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Telefon: 68 457 61 50
Biuro czynne jest w poniedziałek, środę i czwartek w godzinach od 8.00 do 16.00, we wtorek od 8.00 do 17.00, a w piątek od 8.00 do 15.00. Zapraszamy!

Poprawiony: czwartek, 28 czerwca 2018 10:46
 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 1 z 32

bottom
top

Nasze strony WWW

Nowości

Popularne

Archiwum


bottom